EARLY ACCESS “KNIKKERS & STICKERS”

“Knikkers en Stickers” is de werktitel van Michel zijn boek over het XII Waves Protocol. Nieuwsgierig waarom? Lees verder! De shitty first draft van het boek is af, dus hoogste tijd om het bloot te gaan stellen aan feedback en kritiek!

En daar kun jij betrokken bij zijn!  Wil jij graag meelezen in het boek voor dat het uitkomt? We stellen de eerste versie digitaal beschikbaar en jij mag ons feedback geven. Ook krijg je toegang tot de versies van het boek naarmate we vorderen richting de afronding!

Uiteraard ontvang je ook een eerste editie hard-copy zodra het boek is gedrukt met een persoonlijke boodschap van Michel!

EARLY ACCESS

42 HOOFDSTUKKEN

50+ OPDRACHTEN

82K+ WOORDEN

LEES MEE TIJDENS HET SCHRIJFPROCES

KRIJG DIRECT TOEGANG!

EARLY ACCES STICKERS & KNICKERS

FAQ : Waar gaat je boek over?

Het boek gaat over het bewust leiden van het leven dat je zou willen leiden. Ondanks dat je feitelijk een aap met een smartphone bent. De term die we daar voor gebruiken is Lifecrafting. Het hoofddoel is het genereren van momentum. In beweging komen richting de dingen die je zou willen realiseren of verbeteren.

Het boek helpt de lezer stap voor  stap middels het XII Waves Protocol bij het stellen van duidelijke doelen, consistent richting deze doelen werken met voldoende aandacht voor rust en reflectie. Daarnaast zoomt het in op de praktische toepassing van technieken om je mindset en beschikbare energie te verbeteren. Je kunt hier lees samples vinden.

FAQ : Wat is het XII Waves Protocol?

Het XII Waves Protocol is een raamwerk met 42 stappen dat mensen meeneemt door zes peilers: Goalsetting, Workflow, Golven, Weerstand, Intervisie en Energie. Het boek is een diepere uitwerking van het Protocol. Het protocol bestaat reeds in de vorm van een podcast waar we de Open Source versie weggeven, een Online Training en vormt de basis voor de masterclasses en jaarprogrammas’s die we vanuit de XII Waves Academy uitvoeren voor studenten, professionals en ondernemers.

FAQ : Waarom Knikkers & Stickers?

Het is een werktitel. Ik praat in mijn masterclasses veel in termen van je tijd- en energieknikkers in de juiste bakjes stoppen in plaats van  ze ogenschijnlijk willekeurig rondstrooien. Ook is een belangrijk onderdeel van het Protocol het vier van en jezelf belonen voor je voortgang.  We kijken in Nederland alleen naar de zaken die niet goed gaan of nog moeten gebeuren. Daarom leer ik jezelf net zoals op vroeger op de basisschool jezelf te belonen met spreekwoordelijke stickers. XII waves in 2 woorden is daarom Knikkers en Stickers. Een onderdeel van Early Access is de uiteindelijke titel bepalen!

FAQ : Hoezo meer dan 50 opdrachten? Krijg ik huiswerk?

Niets wat de moeite waard was gebeurde ooit vanzelf. Wat het XII Waves Protocol onderscheidend maakt ten opzichte van andere zelfhulp, leiderschap en timemanagement gospels is dat het hyperconcreet is gemaakt. Elke opdracht brengt je een klein stapje dichterbij een volledige implementatie. Hierdoor is het goed te doseren en geleidelijk aan te integreren in je dagelijkse routines. Big Bang implementaties werken nooit!

FAQ : Wat is Early Access?

Early Access is een concept uit de IT waarbij software vroegtijdig beschikbaar wordt gesteld teneinde een kleine groep eindgebruikers ervaring op te kunnen laten doen met het product en feedback te geven. Dit resulteert in betere software die goed kan worden gebruikt voor haar doel.  Een boek schrijven en software ontwikkelen lijkt op veel onderdelen ontzettend op elkaar.

FAQ: Dus het boek is nog niet af?

Correct. Een van de belangrijkst Agile principes is: Release Early. Release Often. De huidige status van het boek is Shitty First Draft. Dit betekent dat alle 42 hoofdstukken inhoudelijk voor 90% vaststaan.

Een eerste panel heeft feedback gegeven op het document.  Een editor is bezig om de teksten per hoofdstuk consistent te maken in schrijfstijl. Darnaast zal ze  weer Nederlands proberen te maken van de stukken die te laat ’s nachts geschreven zijn. Het manuscript is echter wel ver genoeg gereed om bloot te stellen aan een grotere groep lezers.

FAQ: Hoeveel Early Access Examplaren zijn er beschikbaar?

Om niet teveel feedback in eens te ontvangen stellen we in eerste instantie maar 100 Early Access exemplaren beschikbaar. Afhankelijk van de kwaliteit en daadwerkelijke hoeveelheid feedback schroeven we dit aantal mogelijk nog op.

FAQ: Er zitten dus nog allemaal (taal)fouten in?

Wederom correct! Dat is wat de term “Shitty” al een beetje laat doorschemeren. Als je hier niet doorheen kunt of wil kijken is Early Access niet voor jou.

FAQ: Wanneer komt het boek uit?

Kort antwoord: wanneer het af is. Langer antwoord: wanneer we tevreden zijn met de kwaliteit. Daarvoor moeten we voldoende feedback hebben kunnen ontvangen en verwerken. Dit proces neemt tijd in beslag. De huidige planning is om januari van 2020 het schrijfproces af te ronden. Daarna moet de weg richting een uitgeverij en drukker nog worden bewandeld.

FAQ: Wat kost Early Access?

Toegang tot Early Access kost €24.- Hiervoor krijg je digitaal toegang tot de Shitty First Draft. Elke vier weken ontvang je een link naar de meest recente bijgewerkte versie van het boek. Als het boek is gedrukt ontvang je ook een hardcopy versie met een handgeschreven bericht van Michel.

FAQ: Wie hebben het boek geschreven?

Het XII Waves Protocol is Michel zijn geesteskind. Voor dit boek heeft Michel samengewerkt met onderzoeker en schrijver Maarten Akkerman. Maarten is degene die ervoor heeft gezorgd dat de gebruikte principes daadwerkelijk hun weerslag vinden in de literatuur en relevante onderzoeken. Oftewel: dat we geen onzin aan het verkondigen zijn.

FAQ: Ben je niet bang dat mensen met je ideeën aan de haal gaan?

Ik hoop het van harte. Ik heb het ten eerste zelf ook overal vandaan gejat. Ten tweede is het mijn persoonlijke missie om het gezonde boerenverstand dat het XII Waves protocol is bij zoveel mogelijk mensen tussen de oren te krijgen. Common sense, common practise. David Allen zei ooit over GTD het volgende: Het is geen raketwetenschap, maar je kunt er wel raketten mee bouwen”. Dit is ook waar voor het XII Waves Protocol.

LEES SAMPLE #1

Over Verhelderen

“Als jij helderheid hebt over waar je naartoe wilt, dan lijkt het soms wel of het universum met je samenwerkt om dit doel te bereiken..” Dit klinkt wellicht wat zweverig, maar er zit meer waarheid in dan je op het eerste gezicht zou verwachten. Het kritische woord hier is “lijkt”.

Laat me een ding op voorhand duidelijk maken: dit boek gaat niet uit van esoterische concepten als the law of attraction of positief denken zoals in boeken als The Secret. Er is geen kosmische macht die ingrijpt als jij maar genoeg hoopt op een bepaalde uitkomst. Dat soort magisch denken is de eerste stap richting teleurstelling.

Daarnaast is er ook geen quantum mechanisch systeem dat wordt beïnvloed puur door jouw overtuiging en wilskracht. Ongeacht wat documentaires als “What the Bleep do we know” ook beweren is de invloed van waarneming / bewustzijn op die schaal niet prominent genoeg om in de normale wereld waarneembare invloed te hebben.

Ik noem deze twee punten expliciet omdat er een wildgroei is aan gurus en spiritueel leiders die sterk inzetten op vage ongrijpbare fenomenen die succes zouden verklaren. Het probleem hiermee is dat de verantwoordelijkheid voor slagen en falen daarmee niet op de juiste plek ligt. De ligt namelijk maar op 1 plek en dat is bij jou. Jij bent degene die de klus zult moeten klaren. Er zijn geen kabouters om het voor je te doen. Ik heb gezocht.

Reticular Activating System
Er is echter wel iets wat aangaat op het moment dat je glashelder wordt over wat het precies is wat je wil van het universum. Het volgende fenomeen herken je vast: Je wilt een nieuwe auto kopen, bijvoorbeeld een Audi A5. Plotseling zie je ineens overal die A5! Op de snelweg, langs de weg geparkeerd en bij de pomp. Overal duikt deze wagen plots op. Ineens weet je ook allemaal Audi-garages te zitten.

Je zou er bijna wat van gaan denken, niet waar? Wat is dit? Is dit het universum dat automagisch meer Audi’s op je pad stuurt om je ervan te overtuigen dat jij deze prachtige auto moet kopen? Er rijden er echt niet meer rond dan vorige week. Het verschil is dat jij nu anders naar de informatie om je heen kijkt.

Moeder natuur is bijzonder knap geweest in het ontwikkelen van jouw hersenen. Een van de dingen die het moeiteloos doet is filters aan en uit zetten om je overlevingskansen te vergroten. Ben je wel eens zo geconcentreerd ergens mee bezig geweest dat alles om je heen wegviel? Dat was in de prehistorie tijdens het jagen of ontsnappen aan roofdieren ook bijzonder nuttig.

LEES SAMPLE #2

Over Knikkers

We hebben onze doelen opgesteld, dus we kunnen de eerste vink zetten in de heilige drie-eenheid van voortgang: doelen stellen, consistent werken en reflectie op je voortgang. Nu is het tijd om er voor te zorgen dat je consistent en doelgericht tijd en energie in je roadmap steekt.

Alles wat op je roadmap staat kan worden bereikt door een uitgifte van tijd en energie van jezelf of anderen. Elk doel op je roadmap kun je ook zien als een project. Een project is alles waar je tijd en energie in moet steken en dat een begin en een eind heeft. 

Je kunt projecten beschouwen als bakjes waar je productiviteitsknikkers in moet gooien. Elke vijf minuten die je ergens in stopt is een knikker. Als het bakje vol zit, is het project af en het doel behaald. Zo moet je bijvoorbeeld voor een nieuwe website teksten schrijven, fotos maken, een designer vinden en een lanceringscampagne bedenken. Al deze zaken vergen dat jij iets doet of anderen aan het werk zet. 

Op zich redelijk overzichtelijk, maar er treedt een spanningsveld op wanneer er meerdere bakjes zijn om te vullen. Je hebt immers maar een beperkt aantal knikkers per dag om uit te geven. Als je bent als de gemiddelde Nederlander, dan strooi je elke dag die knikkers lukraak over alle bakjes heen. Als je al enigszins georganiseerd bent, dan weet je in welke bakjes je de knikkers zou moeten gooien.  

Dat is wat een roadmap voor je doet. Het geeft je inzicht in welke projecten je als eerste zou willen aanpakken. En dit is waar de grootste frustratie vandaan komt met betrekking tot het manifestatieproces: duidelijke doelen hebben, maar er niet aan toekomen. Elke keer weer worden de goed bedoelde intenties en pogingen het deze keer echt te gaan doen ondergesneeuwd door de tirannie van het urgente. Er lijkt altijd wel iets belangrijker te zijn dan de door jou opgestelde plannen op je roadmap. 

En dat komt omdat je nu enkel nog maar een lijst hebt gemaakt met de zaken die je bezig houden. Je doelen! De dingen die je echt graag wil veranderen. Maar je hebt nog geen lijst gemaakt met de dingen die je nog moet doen of al op je bord hebt liggen. In deze track gaan we deze twee lijsten samenvoegen en zorgen dat we consistent de knikkers in de belangrijkste bakjes gooien. Dit is echter een van de moeilijkste dingen binnen het manifestatieproces. 

Evolutionaire bagage

Op zich is dit ook helemaal niet vreemd. Afleiding is overal! Motivatie is grillig! Tijd en energie zijn schaars! Momenteel kun je die keuzes namelijk ook niet rationeel maken!  Het probleem is dat je alles probeert te doen met hardware en software die al tienduizenden jaren niet geüpdatet is: je hersenen. 

Hoewel we de afgelopen 2.000 jaar ongelofelijk veel vooruitgang hebben geboekt op het technologische vlak zijn wij als mensen verbazingwekkend gelijk gebleven. Onze hersenen zijn nauwelijks ontwikkeld sinds de tijd dat we nog in holen woonden en op de savanne renden. 

De gemiddelde jager-verzamelaar was niet dommer dan jij. Jij maakt alleen gebruik van technologie waardoor de illusie ontstaat dat wij slimmer zijn dan onze voorouderen. Maar in principe draaien we nog steeds op dezelfde systemen.  

Kort door de bocht heeft moeder natuur jou optimaal uitgerust voor twee hoofddoelen: overleving en doorgeven van je genenpakket. Het heeft daar prachtige oplossingen voor bedacht als bijvoorbeeld het Flight, Freeze, Fight mechanisme. Iets wat super praktisch is op het moment dat er 600 kilogram Grizzly beer op je komt denderen, maar minder handig is op het moment dat het je een black-out geeft midden in die belangrijke presentatie. 

Deze biologisch goed bedoelde systemen kunnen dus voor allerlei problemen zorgen en ze beïnvloeden de manier waarop jij je knikkers uitgeeft bijzonder sterk. En niet altijd op een manier die ons dient.